canadian

O komentiranju

Zadnje čase so se začeli pojavljati dvomi (samocenzura) o tem, kaj kdo lahko napiše kot komentar oz. kakšna je primerna oz. prekomerna dolžina komentarja. Da enkrat za vselej razčistimo zadevo, sem se odločil odpret še tole dodatno stran (mimogrede, tole je tipično pravniška rešitev :D ).

Najprej glede dolžine komentarjev: komentarji so lahko dolgi poljubno število znakov, besed, povezav. Mogoče bi bilo le bolje, da ne bi bil daljši od objave, toda to naj se odloči avtor sam.

Glede vsebine komentarjev: piši o čemerkoli te je volja. Fino bi bilo, če bi bilo lahko vsaj deloma povezano s temo, jasno pa je, da ne morem in ne želim nikomur preprečiti, da piše o čem drugem. Takih komentarjev ne bom brisal, niti jih spreminjal ali kakorkoli drugače posegal vanje, saj gre za avtorsko delo avtorja in je zato zaščiteno.

Nezaželjeno (in hkrati tudi prepovedano) je t.i. spamanje ter komentarji, katerih vsebina bi bila v nasprotju z ustavo, prisilnimi predpisi in moralo ter pravili SiOLa. Ti komentarji bodo izbrisani brez pardona, v kolikor se bo meni zdelo, da so v nasprotju z prej navedenimi predpisi. Zato v izogib kakim nesporazumom prosim, da se take vsebine izogibate.

Kaj še? Aja, nikogar ne mislim blokirat, ne glede na vse. To obljubljam.

Hja, zaenkrat je to to, če se bom sčasoma spomnil še česa, bom to dodal sem. ;) Zdaj pa hitro nazaj komentirat! :D

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “O komentiranju”

 1. morfej komentira:

  kot kaže si vseeno tipičen pravnik :P

 2. canadian komentira:

  Po besedah, a ne po dejanjih ;)

 3. morfej komentira:

  še ena tipična pravniška ;)

 4. canadian komentira:

  Jasno, če gre za besede ;) V teh smo mojstri :P

 5. morfej komentira:

  ni čudno pol, da nimam šans v bloganju, to je pisanju objav in komentarjev ;)
  aja, še dobro, da se držim teme strani :oops: kljub vsem pravilom lahko tud ti kak komentar (vse) pobrišeš ;)

 6. canadian komentira:

  Hehe, no, glede objav dokazano imaš veliko prednost ;)
  Lej, tole sem postavil prav z namenom, da mi ne bo treba nonstop odgovarjat na razne komentarje in maile s tako vsebino. Kar je zapisano in ni prepovedano, ostane.
  Čeprav bi včasih seveda lahko kako pravilo prikrojil ali poiskal luknjo v njih… Ampak ker nisem tipičen pravnik, tega ne počnem ;)

Leave a Reply

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !