canadian

Emanuela

Doma imamo relativno velik vrt. Pravzaprav ni vrt, ker nima zelenjave, ampak pač imamo travo. Zeleno, ne tiste za kadit. Zelenico, trato. You name it. Nekaj je tudi dreves, pod katerimi lahko v teh vročih dneh poležavam(o) in uživam v petdnevnih vikendih. No, travo je potrebno tudi kdaj in kdaj pokosit (pravzaprav vsaj 2x tedensko, ker nek zanesenjak v družini z veseljem zmeče skoraj celo vrečo tistega dušikovega gnojila na teh nekaj kvadratov zemlje in trava raste ko konoplja :D ).

No, da vse skupaj ne bo zvenelo kot spis četrtošolca, bom malo pohitel. Skratka, ker je treba travo kosti, in ker ni primernejše osebe, ki bi to delo opravila (beri: ni vrtnarja), opravlja tovrstno dolžnost pisec teh vrstic. Jap, Blažko je dežurni kosec. Pri čemer je treba poudarit, da mu to večinoma ni v breme, prav nasprotno, v veselje mu je, podobno kot zimsko odlopatavanje snega.

Enivejs, zadnjič je tako opravljal svojo dolžnost in veselo kosil. Še pel si je, na rami pa ga je spremljala sinička in mu občasno pritegnila :lol: Že skoraj konča s svojim delom, ko pa zagleda Njo. Brezsramno je gola ležala na trati in s svojimi velikimi očmi izzivajoče zrla v njegove. Njeno gladko telo se je svetlikalo v zahajočem soncu. Njemu se je po žilah pognal adrenalin, zenice so se mu razširile in takoj je ugasnil Husqi. Ni vedel, kaj naj stori, zato se je le obrnil in se pognal v dir. Živalski nagon, pač.

Preden slučajno dobim kake neumestne komentarje, naj poudarim, da ne prenesem dveh stvari: kač in kosmatih pajkov. Ostale živali so kul, čim pa pridem v že bežen stik s temi zadevami, pa dobim napad panike. V bistvu jih ne morem gledati niti na slikah ali televiziji. Zakaj so te stvari na svetu, mi pa tudi nikoli ne bo jasno.

V glavnem, tam je ležala, oči velike kot nogometna žoga, telo se nikakor ni končalo. Pošastni zobje so ji štrleli iz ust in komaj je čakala, da bo lahko požrla pridnega in luštnega ničhudegaslutečega fanta, ki bi samo rad pokosil travico. Videlo se ji je, da je sestradana, da ji tisti mački, ki so v zadnjih dneh izginjali po soseski, niso predstavljali nič več kot le predjed. Sedaj pa si je zaželela konkretnega kosa mesa. Medtem ko sem jaz dirjal po travi do varnega zavetja (seveda cik-cak, da bi mi težje sledila), se je z nezaslišano hitrostjo pognala za menoj. Tono in pol težka zadeva se je s svetlobno hitrostjo pomikala za menoj in že je razpirala svoje pošastne čeljusti, da bi zagrabila za mojo nogo. K sreči sem jo pravočasno umaknil in je zagrabila le supergo (ja, če kdo rabi le desni čevelj Adidasovih superg, naj mi pove). Blago je kar letelo naokrog, ko je ugotovila, da ji ni uspelo. Pač, bila je huda, močna in res pošastna, ni pa bila preveč inteligentna, kajti medtem ko je žvečila plen, sem ji uspel uiti in splezati na domačo češnjo. Očitno ni dobra plezalka, kajti le besno je zabliskala z očmi in se odpravila nazaj k domovanju pod breskev, ker čaka na ponovno priliko.

Ja, taka je zgodba. Resnična. Prisežem. Na osebico prisežem (in zato jih bom čez nekaj sekund dobil po prstih). Mogoče sem le za odtenek pristranski, ker sem bil pač pod vplivom adrenalina…

No, tole je naša Emanuela.

EmanuelaEmanuela

Emanuelna

Joj, fuj, že zdaj, ko lepim te slike, me spreletava srh. Samo poglejte njene ogromne, besne oči, kar čaka, da mi odgrizne kak ud, zarine njene pošastne zobe v moje stegno…

Saj vem, da je le slepec. In tudi vem, da je v resnici kuščar, ki je v evoluciji izgubil noge oz. so mu te zakrnele. Kar je, mimogrede, totalno butasto, ker bi bil z nogami prvič, manj strašen, in drugič, gotovo precej bolj okreten in hiter. Ampak dokler se plazi, bo zame, biološkega laika (nevedneža, če hočete), kača. In resno je en velik FUJ. In glede na to, da naj bi se zdaj enkrat izvalili tudi mladiči, je še toliko bolj napadalna (nekateri očividci so dejali, da ni jasno, kdo se je bolj bal koga, Emanuela mene ali jaz Emanuele in da sva bežala vsak v svojo smer, kar seveda jaz kategorično zanikam).

In zdaj vprašanje: katera žival slepce jé in kje se da to žival kupit? Če se je ne da, ali se lahko Emanuele (in njenih morebitnih potomcev) znebim še na kak drug način? Saj ne da bi imel osebno kaj proti Emanueli, samo pač odžira mi moj prostor za lenarjenje. In Blaž brez svojega prostora za lenarjenje postane hudo zlobne volje… :evil:

 • Share/Bookmark

29 odgovorov v “Emanuela”

 1. tisa komentira:

  Jaz bi jo na tvojem mestu odnesla kam v naravo. Vsaj mi smo to običajno počeli z nezaželenimi gosti ;) . Sicer pa mislim, da Emanuela ni kaj prida nevarna …

 2. Nick komentira:

  navadn butl, čist navadn

 3. Dave komentira:

  Hahaha….

  Odlična priložnost, skleniti prijateljstvo.
  Ker je to najbolj nenevaren približek tistim groznim anakondam,
  je dobro pričeti ravno tukaj…

  Nikakor pa mu skriviti niti ene same luskine! To so zadnji primerki naravnih zaveznikov človeka v boju proti škodljivcem!
  Ker je njih premalo, kupujemo strupe in zastrupljamo sabi sebe, na koncu.
  Ko je bila še narava devica, je to delovalo tako. Ravnotežje, ve se kdo koga je in koliko česa mora biti.
  Potem pa je prišel človek, netegnil naravo, sedaj pa imamo štalo.
  Še mleko mu nastavi, saj niti ne vem, če ga pije?

 4. Alijen komentira:

  Ta žival je na vašem vrtu samo zato ker je tam preveč škodljivcev, ki pa jih slepec je. ( S tem ne mislim tebe) Tako da primi ga in preseli ali pa ga pusti. Nič ti nebo naredil

 5. canadian komentira:

  tisa … je, nevarna! res. Včeraj nam je skoraj psa pojedla :D Hecam se. Torej nekoga najt, ki jo bo odnesel… hmm.

  Dave … oh, verjemi, da ne bom nič mahal okrog nje, ker pač neživa ni nič manj prijetna kot živa. Tako da umor z moje strani ne pride v poštev. :) Hm, škodljivci praviš. Ne dvomim, da je koristna, samo nekdo mora tam travo pokosit, kar pa je rahlo težko, dokler bo Emmi tam.

  Alijen … o hvala :D da nisem škodljivec, mislim :D hehe. Primem naj jo? No way. Bo pač morala it sama. A misliš, da bi šla, če bi naredil nekako pot iz škodljivcev in potem bi jih jedla in se premikala v smeri, ki bi jo jaz določil?

 6. Tomaž komentira:

  Jaz tudi kosim in take zadevce pod kosilnico prav lepo naredijo škrrrrkk;)

  Motijo me, kadar jih srečam brez kosilnice v roki;(

 7. simple komentira:

  Sam je res malo grozna tale kačica. :D Jz bi se je tud ustrašil. :P
  Pa kero ime si ji dal! Emanuela :)

 8. bor komentira:

  Tomaž, ti si v glavo skrajno bolana zguba, ki bo prej ali slej dobila svoje…

 9. vyagrah komentira:

  I like snakes, spiders etc. :D
  so prov luštne živalce :D nič ti nočejo :lol:
  se strinjam s tiso – nesi ga v naravo ;)

 10. canadian komentira:

  Tomaž … ja, no, samo še vedno moraš potam travo iz koša pobrat in potem ti po Murphyju zihr pride kaka zadeva pod roke…
  Simple … veš, kolk je grozna v živo :D Jah, mora imet ime, pa se mi je zdelo, da ime Marjetica ne ustreza njeni krvoločni naravi ;)
  vyagrah … o moj bog, a ti to resno :shock: ma nikoli, ne dotaknem se je niti za milijon evrov :D Lahko pa jo prideš iskat in jo odpelješ domov? ;)

 11. simple komentira:

  Jz se tud strinjam s tiso in vyagrahom, moral bi jo odnesti malo proč, v naravo. :) Pomagaj si s kakšnim pripomočkom… npr. tistimi “pincetami” (ne vem, kako se jim reče :P ) za meso pri barbequeju. Moraš se spopasti s svojimi strahovi ;)

 12. canadian komentira:

  Lol in kaj, da nikoli več ne jem ničesar z ražnja? :D Hehe, ne ne, nič ne bo s tem, lahko pa prideš tud ti jo prestavit ;) skupaj z vyagrahom jo lahko primeta, en jo bo držal za gobec, da ne šavsne, drugo pa za rep in jo odneseta :lol:

 13. simple komentira:

  Hahhaha, boga Emanuela. :D Jz sem enkrat hotel pomagati eni ubogi sraki, ki je vso jutro čepela pred našim faksom in ni mogla vzleteti. Veliko mimoidočih se je tudi ustavilo in si jo ogledalo, vsi so si mislili “uboga vranica”. :) No, in ker se mi je tista vranica tak smilila, sem poklical na zavetišče in jih vprašal, kaj naj naredim. In so pač rekl, da naj jo odnesem v najbližji grm, da je ne bo kak pes ali mačka napadel. In ko sem se ji prbližal je mali “bitch” (oprostite izrazu :D ) poklicala svoje starše in ti so začel švigat čez mojo glavo. So me “pospreml” vse do doma. :P Tko, da ja, živalca lahko zgleda nedolžna, sam ni. :) No, sej tvoja Emanuela bo pa sigurno odlezla stran in je jutri več ne bo. ;)

 14. canadian komentira:

  LOL, okej, ja, je velika bitch :lol: Ampak res lepo, da si tako poskrbel za revico. Marsikomu bi bilo povsem vseeno. Čeprav je bila potem dobrota sirota ;)
  Hehe, aja, tko je s tem, v bistvu ne gre nikamor. Ker glavna prigoda z Emanuelo je bila že dober teden nazaj, včeraj, ko sem spet kosil, je bila še vedno tam ;) Nikamor noče, prasička mala.

 15. edn komentira:

  O tej tvoji težavi so preroško preprevali že Fettes Brot: “Lass die Finger von Emanuela.” Vidim, da se njihovega nasveta držiš in prav je tako.

 16. canadian komentira:

  LOL, edn, hahahaha :lol: Res je. Pa še odličen komad je ;)

 17. ana od srca komentira:

  A kaj na naredim jaz, ki imam v vrtu modrasa? Imam tudi goža, gož lahko ugrizne, a ni strupen, toda modras!

  Bi bil tako pogumen in prišel pokosit še mojo travico? ;-)

 18. nevenka komentira:

  Joj, Ana, najbrž bi morala koga poklicat, da ga pridejo odstranit. Mi smo slabo organizirana družba. Marsikje v tujini imajo službe, ki skrbijo za divje živali, npr.Wilde life SOS itd. Taka služba pride in žival prestavi v drugo okolje. Tudi kačo. Pri nas pa?
  Jaz se sploh na vrt ne bi upala, če bi bil modras v njem. Slepca pa lepo primeš z rokavičko, (usnjeno, vrtno) ga daš v vrečko in neseš drugam. To sem jaz naredila že kot otrok. Pedvsem zato, da se mu ne bi kaj hudega zgodilo.

 19. canadian komentira:

  ana od srca … na tvojem mestu bi si poiskal novo bivališče :D hecam se, pri nas se z odstranjevanjem teh zadev bojda ukvarjajo gasilci, tako da pokliči njih ;)
  Pridem. Samo znebi se plazilcev :lol:

  nevenka … sej pravim, gasilci baje to odstranijo. Samo ne vem, če tudi za to pokličeš 112 ali jih greš pač lepo prosit?
  Jah, hvala za idejo, bom prosil enega od sosedovih mulcev, da Emanueli poišče novo stanovanje :D

 20. sakir komentira:

  hehe, ti pa maš probleme. ;)
  jest sicer panično odreagiram na razne pajke, kače & podobno golazn, ampak pol mačo ego prevlada in opravm s takimi stvarmi. :cool:

  sm meu pa kačo že okol vratu. :lol:

 21. canadian komentira:

  Hej, jst sem tud mačo! Sej kljub Emanueli še vedno kosim tam :D Lol, če bi men dal nekdo kačo okrog vratu, bi verjetno na mestu izdihnil :lol:

 22. Domen komentira:

  Hahaha, SUPER zapis! Imaš talent. Pred branjem nisem pogledal slikce, tako da se mi do 4. odstavka, ko si napisal, da se bojiš kač in pajkov, o pravi temi sploh ni sanjalo. LOL.
  Jaz se tovrstnih živalic tudi bojim, čeprav napadov panike ravno ne dobivam ob pogledu nanje. Prijel jih pa niti podrazno ne bi. Predlagam, da ga z eno dolgo tanko palico oz. vejo dvigneš in neseš na sosedovo trato ali pa v sosednjo ulico. :D

 23. nevenka komentira:

  Saj res…in kako si rešil to zadevo s strašno zverino ;-) ?

 24. drmagnum komentira:

  Ob prebiranju tvojega zapisa se spomnim, da moja mama ni nikoli pregledovala mojih žepov na hlačah. Vzrok je bil da ni nikoli vedela koliko slepcev sem skril tudi v žep.

 25. chaotic_freak komentira:

  mi imamo za našo hišo modrase, gože pa belouške in 3 leta nazaj smo imelo tudi neki kačo ki je bila dolga okoli 2-3 m in debela (zeloo debela)- še zdaj nevem kaj je bilo.. moji starši, tete, strici, stari starši so vedno zažigali avtomobilske gume, saj to kače odganja proč, zažigali travo, podirali ali zasipaili njihova bivališča in 5 let po selitvi v hišo moram reči, da ni opaziti niti enega vsiljivca več. Pomaga tudi če se okoli vaše hiše potika kakšen jež, saj jioh ježi baje jedo…

 26. Snowblind komentira:

  Ampak miši pa nimaš! :)

 27. nevenka komentira:

  Pa te ja ni Emanula snedla, nič novega ne napišeš…

 28. Strašno ,.. res strašno! Da vidiš to lahko samo zbežiš

 29. osebni stečaj komentira:

  Bravo ti !

Leave a Reply

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !