canadian

Roadtrip a Venezia

Venezia. Meravigliosa città Italiana. Mesto, ki ti vzame dih. Dobesedno.

Osebica me je včeraj po službi zvlekla v Benetke. No, pravzaprav niti ne v “najbolj romantično mesto na svetu” temveč le na Aeroporto di Venezia Marco Polo. Pobrat sva šla osebičinega kolega (in bivšega fanta, če smo pošteni, a ne ;) ).

Glede na to, da je poba pristal šele ob 23h in sva midva iz metropole odrinila takoj po koncu moje tlake, je kar jasno, da sva imela časa na preteeeeeeek. Nekaj sva ga sicer zabila na meji, kjer smo spet, kot v starih časih, stali v koloni za prehod meje. Kr hecen občutek, pač. In sva šla še malo na morje. Sesljan in Devin. Zaje*ala sva samo s tem, ker se noben od naju, genijev ni spomnil, da bi lahko vzela s sabo kopalke. Ajt, pa če bi že šlo brez kopalk, brez brisač pač ne. Mogoče pri kom normalnem tudi pomanjkanje teh cot ne bi bila ovira, jaz pa brez njih ne morem. Brez izjeme se moram takoj po tem, ko pridem iz morja, stuširat in obrisat v brisačo.

Enivejs, ja, morje je toplo, na obali ni žive duše (vsaj pri sosedih ne), ježe imajo. Je bilo pa res romantično sedet z osebico ob morju, namakat ožuljene noge v vodi (je*em majku tem japankam) in pač počet nič. Manjkala je samo hrana. Nekateri smo pač na dieti (treba shujšat in se spravit v formo za poletje, ko sicer ne bomo šli nikamor, ampak vseeno) in smo zato neprestano lačni. In padel je predlog za… Pizzo valda. Citiram osebico: “Lej, Blaž, sej sva v Italiji, če pa tukaj ne najdeva pizzerije, potem je pa nikjer na svetu ne bova.” Think again. Sesljan in Devin, dva zelo turistično orientirana kraja, ne premoreta picerije. Vsaj ne na duhvat ruke.

Ajd, pač, nič, greva proti Benetkam, pa se ustaviva na kaki Area Servizio in bova pač tam jedla. Vat a mistejka tu mejka. Na prvem postajališču, opremljenem z restavracijo, je osebica malo zavihala nos, češ da pašte pa že ne bo jedla in da ne da 5 evrov za krožnik pašte. “Greva raje naprej, saj bo še kak drug, ali pa pojdiva v Palmanovo, mogoče Portoguaro, pa tam poiščiva kaj,” je bil predlog. Izvoz za Palmanovo je prevozila, ker je bila preveč zaposlena s telefoniranjem in dogovarjanjem za nocojšnji clubbing. In pride postajališče numero due. Z Autogrillom. Kjer sva opazila tole čudovito opozorilo:

Nedvomno dobronamerno, vendar en mičkeno zastarelo. Od oka 18 let. :D

Skratka, meni je ponujal na voljo: pašto, fiorentinski zrezek, carpaccio in hamburger. Cene: 6,50, 14,90, 16,90, 4,50. Jaz sem bil že malo naveličan iskanja in sem se odločil, da bom pač tu jedel in pika. Pašto. Jebat ga, 6,50 eur za en krožnik. Krožniček, če smo natančni. Drago kt svinja, sam pač lakota naredi svoje. Osebica pa je kolebala med sendvičem za 3,90 in hamburgerjem. In se je odločila za slednjega. Lakota. Aja, the important and funny fact: prodajalka ni znala besede angleško, midva pa italijansko razumeva res malo, povedat ne znava pa nič. Ja, torej, naroči, nakar jo prodajalka začne prepričevat, da naj vzame še neko zelenjavo. Vsaj tako sva razumela njene namige in žlubodranje. Najprej jo je zavrnila, potem pa si je pa premislila, češ da ne bo jedla samo kruha in pleskavice. Končen izklupiček – hamburger italiano: dve pleskavički na krožniku, zraven pa en kup kuhane zelenjave in mrzel krompir. S tem, da moraš zelenjavo plačat in stane še dodatne tri evre in pol. :D Jah.

V glavnem, poba sva potem le pobrala na letališču (kjer sva se prebrisano izognila plačilu prakirnine, hehe – sva jim vrnila za vse nategovanje za nazaj) in hop nazaj v Ljubljano. V dobrih dveh urah. Aja, seveda, pa še 7 evrov cestnine (v eno smer). In potem se bunijo, ker so naše vinjete drage?!

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Roadtrip a Venezia”

 1. vyagrah komentira:

  hm, to je pa Italija ;) sj znaš rečt: prego, grazie, buongiorno, che fai ;) aja pa še najpomembnejša italijanska beseda: pizza :P
  majo pa res zasoljene cene :shock:
  hm na maturancu, na Elbi, smo bli v piceriji in nam je stregu en poba iz Gorice, tko da nismo mel problemu s komunikacijo :D
  hm, zakaj že hujšaš? :shock:
  hm, zame je Pariz najbolj romantično mesto na svetu :D ne pa makaronarske Benetke :lol:

 2. canadian komentira:

  Hehe, ja, sej to že znam rečt, še kaj drugega, samo kakih globokih povezanih stavkov pa niti slučajno ne znam skupaj spravt ;) In beseda pizza mi je tle bolj malo pomagala, ker pač je niso imeli :D
  Zakaj hujšam? hehe, če bi me vidu, bi že vedu zakaj :D Zadnje čase sem kr mal pridobil ene par kil :D
  V parizu sicer še nisem bil, ampak se strinjam, benetke res niso kej jako romantične (so pa nek stereotip). Rim mi je bolj všeč v tem pogledu :)

 3. prpa komentira:

  hehe, jaz sem tudi slikala tole obvestilo. Mi krasi Fejsbuk.

 4. sakir komentira:

  a, makaronarji in njihovo sporazumevanje. :lol:
  zakaj bi se trudu s kakim tujim jezikom, če zastopjo glih tolk kt če jim u slovenščini poveš, se da use zment, če pokažeš evre, vrjem. ;)
  bivši tip? je bla kaka uslugica za tole? ;)

 5. Gaber komentira:

  Ali je od osebice bivši fant tudi tako seksi kot ti? ;) Ampak zares me pa zanima, kje po teleščku imaš ti kocinice?

 6. canadian komentira:

  prpa … a ni en velik smeh, tole :D

  sakir … ja, sej, če preveč evre kažeš, ti pa dvojno zaračunajo :D
  Mah, sej je fajn poba. In to je bilo vračilo usluge :D

  Gaber … nope, premajhen je zate ;) Saj bi te povabil, da preveriš, samo vem, da ne bo nič iz tega ;)

 7. akvarij komentira:

  Kaj ti čem zdej solit pamet, ko je prepozno; ma med Devinom in Sesljanom je je ena prav luštna picerija, prav pri cesti…
  Glede ostalega, sploh cestnine, pa imaš popolnoma prav…

 8. Dedovanje komentira:

  Enkrat si morem tudi jaz vzet čas za it do venezie!

Leave a Reply

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !