canadian

O tem in onem #3

Takole, za danes sem se odločil, da po dolgem času dam malo mir s “pametovanjem” o “zadevici” in napišem še kaj drugega oz. o čem drugem. Seveda se tukaj takoj pojavi problem, no, recimo mu problemčič, saj vendarle ni tako velik, da ne bi bil rešljiv. Je rešljiv, očitno, drugače dragi bralec te objave ne bi bral. Kvaliteta je resda na zelo nizki stopnji in zagotovo ne bo uvrščena v blogorolo ali drugisvet.com (seveda, ko jih je bilo že toliko ;) ). V bistvu je ta objava zgolj namenjena preganjanju dolgčasa. Tega je ogromno. Hm, no pa saj bom o tem zagotovo v naslednjih povedih še veliko napisal. Aja, kaj je ta rešljivi problemčič? Hm, dragi bralec, kaj praviš na izziv? Povej mi, kaj le-ta (problemčič namreč) je, pa dobiš nagrado. Kakšno? Hm, v bistvu ti dam na voljo izbiro. Karkoli v okviru mojih zmožnosti. Lahko gre za dajatev, storitev, dopustitev ali opustitev. You name it! :D

No, glede na dosedanje izkušnje z raznimi nagradnimi razpisi (trenutno se spomnim vsaj dveh, ki sem ju v preteklosti že razpisal – bralec, poglej ostale objave za nazaj, če te res tako zanima), veliko dela ne bom imel. V bistvu najbrž sploh nobenega dela ne bom imel, ker nihče ne bo želel sodelovati. V skrajnem primeru, da dejansko kdo odgovori (počutim se k Will Smith v tem zadnjem filmu, ko samo še on ostane v New Yorku, nimam pojma kako je film naslovljen, ko takole kličem v svet, svet se pa ne odziva :D ) oz. v še skrajnejšem primeru, da odgovorita (pravilno seveda) dva ali več bralcev, potem bo odločil naključni žreb. Hm, in sodelujoči napišite že vnaprej, kaj bi radi za nagrado ;) Itak ne bo vplivalo na izbor :D

V glavnem, kot vidiš, dragi bralec, se mi danes da nabijati (i.e. pretirano pisati) o zelo postranskih rečeh. Če sem pošten, je tole že druga objava, ki jo danes pišem (in ne, drgai bralec, nisi zgrešil prve, saj je nisem objavil, ker se mi je zdela preveč idiotska – z dežja pod kap, kajne ;) ).

Odločil sem se, da s tabo delim, kaj danes počnem. Ok, da življenja itak nimam, bralec že ve. Ne ve pa, da sem tako patetičen (nekje sem zasledil, da je ta izraz neprimeren v tej rabi?) in že polovico dneva zavzeto igram pasjanso (ob tem pa že 3 ure poslušam še vedno ista dva komada kot zadnjič). Ja, tako je. In to iz čiste jeze, kajti vmes sem se trikrat oblekel, da grem ven (malo špilat basket ali pa karkoli) in se je vsakič ravno takrat ulil dež. Bemti april. Bralec se bo morda vprašal, če nimam česa bolj pametnega za počet. Hm, ne. Ok, dejstvo, da imam obsežen izpit že čez dobre tri tedne, v tem trenutku rahlo zanemarimo, prav? :D Hvala za razumevanje. No pa saj, zdaj ko bom končal tole objavo, bom mogoče celo vrgel kak uč na skriptota (srednji spol!!!), ki že cel dan pohlevno leži ob računalniku. Mimogrede, pasjansa mi gre kar dobro, trenuten odstotek zmag imam 14 %, odigral sem (ne danes, od konca decembra ) že 401 igro, zmagal pa sem jih 58. Hehe, če pa tole zdaj ni zvenelo obupano, potem pa res ne vem več, kaj naj napišem :lol:

Ah da ne pozabim, morfej, tudi danes bo tvoj rekord ostal nedotaknjen ;)

VIR

Kaj sem še želel povedati? Aja, ptiči so nazaj. Že včeraj so izvedli novo ofenzivo na hišo, s tem da so napadli kar dvoje oken: mojega in tistega v sosednji sobi. Tokrat imam celo pričo, da se to res dogaja. Hm, malo moram pobrskati, če je to kaka bolezen? Ptičja mrzlica? Ptičja gripa? Ptičja blaznost?

No, malo sem pogledal, kakšni so znaki ptičje gripe pri ptičih. Citiram nek letak VURS (Veterinarske uprave RS): “Depresivnost, pomanjkanje apetita, padec nesnosti, živčne motnje, oteklina in modra barva kože nog, kašlanje, kihanje in driska.” Hm, čisto mimogrede: kako za vraga opaziš depresijo pri vrabcu? Vse ostalo bi še nekako šlo, čeprav bi imeli pri prostoletečih živalcah z vsem malo probleme. Še najlažje je z drisko: zagotovo opaziš takrat, ko se en na polno podela na sveže opran avto. Ali popolnoma novo frizuro, ki je stala 150 evrov. Z depresijo je malo težje. Ampak ti moji očitno so malo depresivni – zakaj za vraga bi se nekdo, pa čeprav je ptič, želel zaletavat v okno? Vprašnje, že večkrat postavljeno, bo ostalo neodgovorjeno tudi tokrat :D

Ah, saj res, končno sem se ostrigel. Zdaj sem spet kratkolasec. Zdaj dejansko zgledam normalno in ne kot nek psihopat/piflar (bralec naj izbere ustrezno, vendar zelo pazi pri tem :twisted: ). Zapravil sem nekaj čez 12 evrov. Mnja no, definitivno jih bom zahteval nazaj od OI, če me v ponedeljek postavijo na kemoterapijo! :D Zakaj? Hm, ker bom potem itak ostal brez, tako da je bilo striženje nesmiselno ;)

In še odstavek z jamranjem (čeprav je en že bil): ne morem se zbrat za učenje. Ne vem, skos mi misli uhajajo k ponedeljku. Vraga. Uf, tole je bilo pa kratko. :D

In ker je B-ju, pardon Canadianu, zmanjkalo idej za pisanje, se bo na tem mestu poslovil do ponedeljka. Jutri bo namreč dan trpljenja, sestrična imajo rojstni dan, kar pomeni, da bo tam ona (logično), njena sestra in njuni bratranci in sestrične (ter ostalo sorodstvo), pri čemer se ne morem odločiti, kateri od njih ima nižji IQ od drugega. Konkurenca je huda, verjami mi, dragi bralec. Kdo sodeluje v tej tekmi (namreč ne vsi navedeni), raje ne povem, da se mi ne zgodi kaj neprijetnega. ;) Ojej, samocenzura je prišla na plan. To ni dobro :???:

V ponedeljek torej ;)

 • Share/Bookmark

37 odgovorov v “O tem in onem #3”

 1. helenca komentira:

  a vsaj špilaš obrni tri? jaz imam sicer raje pasjanso pajka, za sprostitev prav pride :lol:
  ptičja gripa- a ni to pozimi moderno, ta bolezen mislim?
  jutri pa uživaj, nikoli ne veš mogoče te pa pozitivno presenetijo :D

 2. canadian komentira:

  helenca, jasno da obrni tri :D Kje je drugače zabava? :D no, saj že tako ni ne vemj kaj :) jaz sem zelo dolg časa igral minolovca, pa sem se ga zdaj naveličal. Ne vem, a ni ptičja gripa vedno? No sej mogoče imajo samo navadno depresijo ;)
  Na to presenečanje čakam že 20 let ;)
  A pasjansko pajka igraš z enim setom kart al vsemi štirimi? :D

 3. monnika komentira:

  nam tut ptiči poserjejo vsak centimeter balkona :@
  nism vedla da jejo tut mačjo hrano – najbrž je to pravi raj glede na ostale gnile zadevce ki jih dejansko lahko prebavjo. takle mamo…

  pa še neki: ob vsakmu tvojmu novmu postu ne morm vrjet kako si loh tak flegmatik (pozitivno, seveda ;) ). jst sem cel dan borbeno razpoložena že če se mi zlomi noht, ti pa se ob vsem tem kar se ti dogaja še zmer lahko zafrkavaš na račun svoje frizure… YOU ARE MY IDOL :)

  lp*

 4. canadian komentira:

  monnika, teli frčoti (besedo boš zaman iskala v slovarju ;) ) so nevarni, ti rečem. Začne se s kakanjem :D nadaljuje s hrano, nato pride na vrsto zabijanje v šipo. Ti rečem, na koncu bodo poskušal zavladat svetu!!! Mislim, da naše civilizacije ne ogroža spreminanje podnebja – ah kje, to je nič. Glavna nevarnost nam je tajna združba ptičev, ki bodo najprej pojedli vso mačjo hrano, da se znebijo našega orožja proti njim, nato pa nas bodo napadli! :lol:

  Če bi ti videla mojo frizuro pred dvema dnevoma, bi vedela zakaj se norčujem iz nje ;) Verjemi, da sem bil grozen :D Haha, no no, kak idol neki ;) It’s just me :D

 5. morfej komentira:

  žal ne bom sodeloval v tvoji nagradni igri, ker so igre tekmovalne… ;)
  po drugi strani pa vidim, da ti spet hočeš tekmovat z mano. očitno bo tokrat na vrsti, kdo ima manj življenja :P
  da je moj rekord varen sem seveda opazil.
  je sicer lepo, da mi delaš reklamo, a si s tem kvariš ugled, saj veš nič dobrega o ljudeh, ki slabe firme reklamirajo ;)

  p.s. za nagradno igro predlagam, da obvestiš nekaj sošolcev in boš videl kak naval bo :P

 6. canadian komentira:

  haha morfej, ti iz principa ne tekmuješ? :D Prav :D Ampak itak ni to tekmovanje, bolj je igra na srečo. ;)
  Hm, pasjanso je težko premagat, le priznaj :D Ampak sej itak da ne tekmujem s tabo. Mislm, sej pravim, da sem črna ovca med pravniki, tak, miren, netekmovalen poba sem ;)
  hahaha, no ja, tveganje sem prvezel na svoja ramena ;) Če bom imel zaradi tega nižji ugled, pa naj bo (toda ne bo ;) ).
  Hm ja, v bistvu bodo najbrž kolegi s Pravozatelebane.com najprej navalili, nato pa še sofaksarji. Vraga, na koncu bom moral še kake izprijene naloge izpolnjevat, kot npr. preživet tri dni brez da bi pogledal v zakon! :lol:

 7. sparkica komentira:

  Ok, zdaj pa brez heca (čeprav hec mora bit, je rekel mož, ko je davil ženo, žena pa heca ni razumela in je umrla)! Prebrala sem vso objavo. Dvakrat. Prebrala vse komentarje. Dvakrat. A mi prosim poveš, kaj je nagradno vprašanje? :lol: Še v življenju nisem ničesar zadela (lažem, pa kaj) in bi tokrat resnično rada nekaj dobila. Ne vem, mogoče koder las, ali pa en popoldan smeha… nekaj takega. Če ima tvoje vprašanje veze s ponedeljkom (kar se mi je začelo dozdevati po tretjem branju objave), potem definitivno lahko povem, da se bo zgodilo naslednje: v vesolju se bo vzpostavilo ravnovesje. Če se izkaže, da boš moral na kemića, bodo Sile poskrbele, da bo delovalo tako, kot mora in na koncu bosta s Špelo kot Shrek (pa ne, da ne zgledaš bolje kot on, čeprav tega še ne vem) in Fiona (kar je recimo prevod za Špelo v pravljičnem jeziku) odjahala na vrlem žrebcu, ki ni osel, sončnemu zahodu naproti štet marjetice in delat male Šrekiče (saj vemo, da si nekaj nekam shranil, ne da?). Če se izkaže, da ti ne bo treba na kemića, je itak že vse dobro in ravnovesje je vzpostavljeno, ker je že prvi del tvoje zgodbe poskrbel za ostali del. No? A dobim koder las? Al pa popoldan smeha?

  Ker je Hitchock šel na drugi svet po nove ideje, so ptičjaki (aka frčoni ali frčomatiki) trenutno brez službe. Da ne bi prišli iz prakse (tiste kaskaderske seveda), morajo redno vaditi zaletavanje v okna. Hm… mogoče pa le prepogosto pomivaš okna? :mrgreen:

 8. canadian komentira:

  hahaha, sparkica, nagradno vprašanje je postavljeno v prvem odstavku, in sicer, kateri je ta problemčič, s katerim sem se soočal pred začetkom in na začetku pisanja te objave ;)
  Hm, seveda razumeš, da ti pravilnega odgovora ne morem zaupat takoj, ker moram počakat do ponedeljkove objave. Takrat bo tud žrebanje :D
  Haha, may the Force be with me? :lol: I’ll use the Force :lol: hororskop daj, da se to uresniči ;)
  Haha, torej imam na obisku vrhunsko ekipo kaskaderjev? Uau, počaščen sem :) Okna bo pa zdaj, po zaslugi teh frčotov, res treba pomit :???:

 9. snow komentira:

  eeeee,mislim da imaš okna prečista in ptiči tega ne vedo,ker mislijo da jih ni,pol pa je presenečenje tako za ptiča kot za tebe,…hehehehe,…malo umaži okno,mogoče bo bolje

 10. canadian komentira:

  Hm, snow, hvala za idejo. ;) Ampak dvomim da je problem v oknih, ker:
  prvič, niso popolnoma nič čista, temveč precej prašna in polna odtisov ptičev
  drugič, ti stvori sedijo na ograji, se na vso silo zaženejo v okno, nato sedejo nazaj na ograjo in jovo na novo ;) poleg tega hiša stoji že 20 let, ma ni vrag, da so se v tem času naučili letat mimo ;)

  V življenju še nisem doživel, da bi mi kdo reku, naj zavestno nekaj umažem :D

 11. snow komentira:

  hahahahaha,…vedno je enkrat prvič,…pol so pa izgubili orientacijo-ptiči

 12. snow komentira:

  aaaa,na okno nalepi orla,takega veliiiiikega,mogoče jih prestrašiš,..hehehe,..same čudne ideje

 13. sparkica komentira:

  Orkamizerija pa umazana očala (ne nosim jih, ker jih nimam)! Kako sem lahko spregledala vprašanje?!? :???: Presneti horrorskop me ni opozoril, da lahko danes spregledam pomembno vprašanje. Se opravičujem :)

  No… če še enkrat pomislim, bi lahko bil rešljivi problemčič naslednji: lušta se ti plezanja po drevesih, vendar ne bi rad izpadel netopir. Rešitev: doma si med podboje vrat pritrdiš palico (prečko) in visiš na glavo obrnjen z nje. :twisted:

  Dalje, lahko pa da je problemčič naslednji: ali pojesti višnjevo torto, na kateri se na smetani naredila plemenita plesen, ki jo je zadnjič Bubin (Buba Švabe) sosed peljal na sveži zrak na sprehod? Rešitev: da, lahko jo poješ, ker je plesen preveč plemenita, da bi ti povzročala težave. :mrgreen:

  Po moje pa je tisti pravi problem ta: Kako naj skriptona spraviš v treh tednih v glavo, ne da bi pri tem skripton kaj posumil? Rešitev: Na skrivaj, v temi in tišini ga zakoplji pod svojim oknom, pod asfalt. Ko bo začel zaudarjati, bo pregnal ptičurine, znanje bo itak že prej pobegnilo (saj veš, da podgane prve zapustijo ladjo) in se zateklo v tvojo glavo. :P

  Ni vrag, da zdaj ne bi zmagala. Rešila sem vseh X tvojih problemčičev. Saj ne, da sem tekmovalna, ali kaj podobnega. Samo nikoli še nisem ničesar dobila (uf, spet sem se zlagala, mogoče pa ne boš opazil) :mrgreen:

 14. morfej komentira:

  sej vem, da sem rekel, da ne bom tekmoval, ampak v opravičilo lahko nagrado namesto mene dobi sparkica ;) torej canadian ni vedel, kaj naj danes napiše ;) upam, da te nisem z napačnim odogovorom spravil v zadrego :angelček:
  priznam, da je pasjansa hudičevo dober nasprotnik :P
  glede ugleda, pazi s čim se igraš ;)

 15. Thunderstorm komentira:

  I am legend je naslov filma ;) Pa lahko na zborovanje pošljem mojo sestrično, da boš vidu da tvoj sorodstvo nima najnižje IQ-ja :D

 16. canadian komentira:

  snow, že mogoče, da so izgubili orientacijo, ampak tako hudo? :lol: Orla? Hm, kaj pa če nalimam mojo sliko? potem bo zbežalo vse živo, ne le ptiči :lol: Ampak hvala za idejo, sem se malo pozanimal, baje to res pomaga ;)

  sparkica, dejansko si rešila cel kup problemov, ali so rešeni pravilno, pa ne smem še povedat ;) Tekmovalna? Neee, ah kje nisem opazil niti trohice tekmovalnosti, saj vendar nisi pravnica ;)

  morfej, vendarle si se odločil sodelovati :twisted: le kaj te je premamilo? :lol: se kaže tvoja prikrita tekmovalnost? ;) No, ali je odgovor pravilen ali pač ne, bomo videli ;)
  Hehe, no ja, igram se s svojim ugledom, kaj pa drugega ;)

  thunderstorm, hvala, točno :D hahahahaha :lol: dalo bi se diskutirat o tem ;)

 17. morfej komentira:

  smao zaradi sparkice, saj sm povedal, da bom dobrodelno predal nagrado njej. v pravilnost svojega odgovora pa seveda ne dvomi ;) vprašanje je samo ali si boš priznal :P

 18. canadian komentira:

  aha, seveda morfej, itak ;) preveč prijazen si :D pravilno je, da stojiš za svojimi besedami :D
  pravilen odgovor je napisan v zapečateni kuverti, tako da izmišljevanja ne bo ;) gre pa za javno obljubo nagrade (s tem da je hkrati razpisano tekmovanje) – vse po po pravilih ;)

 19. Zvita T.v. komentira:

  Če jst prav razumem, kar verjetn ne, je vprašanje kakšen je ta rešljivi problemčič, ki se ti je pojavil pred pisanjem in med pisanjem objave?
  Spet jamraš da nimaš življenja, in da se ti nič ne dogaja-useku enkrat! En dan brez OI pa že kr nimaš življenja? :shock:

 20. canadian komentira:

  Zvita, pravilno razumeš ;)
  Kaj dan, cel vikend! :shock: Mah, brez življenja sem bil že pred tem, zdaj je samo bolj do izraza prišlo ;)

  Drugače sem se pa ravno vrnil z “žura” – bitka je bila težka, pa vendarle imamo zmagovalca! IQ = -88 :D

 21. Gaber komentira:

  Ni lepo žlahto v nič dajat!
  Bom doktorici Bredi rekel, da bi rad videl en ultrazvok. En tak, da bo na mizi en seksi recimo brez jajčka in z izgubljenimi bezgavkami. ;) Samo opozorim, če se ti bo kdo zdel preveč razkuštran.
  Kaj pa osebica?

 22. canadian komentira:

  Hahaha, Gaber, če bi poznal mojo žlahto, bi videl, da jih prej hvalim kot ne. IQ -88 je za nekatere še visok ;)
  Ti, če se prav spomnim, že vem, kdo ima biserne uhančke ;) Si bom jutri natančno ogledal ;) In če zdaj malo pomislim, se mi zdi, da sem neko kuštravo dete res videl se sprehajati po hodniku ;) Hm, zanimivo :D
  Osebica? Eh, ne mara me več… Toliko. Malo še, objema mi pa noče več dat… :(

 23. Gaber komentira:

  Ti kar mežikaj ;) Ne, nism v medicino padu! :D
  To z osebico pa ni kul!
  Saj je blo čudno, da že z objemom tko komplicira, ko bi se še jaz koj s tabo dol dal. ;)

 24. canadian komentira:

  Hehe, Gaber, če pa nočeš povedat, od kje ti Bredo poznaš, oz. da ti pade na pamet, da je ona moja šefica zadnje čase ;)
  No, no, sej me ne poznaš, tako da ne moreš vedet tega ;) Osebica pa res zadnje čase preveč komplicira, jo bo treba zamenjat očitno :???:

 25. Gaber komentira:

  Jp, v drugo osebico se zatreskat. :D

 26. canadian komentira:

  Hm, Gaber, najbrž ne veš, ampak vseeno: mogoče veš, kje bi jo našel? Če že Bredo poznaš, daj še pri sestri Špeli založi kako dobro besedo zame ;)
  Kdaj greva gledat celico? ;)

 27. sparkica komentira:

  morfej, hvala za dobrotljivost :)

  canadian, veš kaj pravijo glede osebic? Kjer je bila ena, jih je še več. Mogoče pa to pravijo za srne na cesti?! Saj ni važno, poanta ostane :) Lej, nekaj ti obljubim, tudi če ne dobim nagrade… Če slučajno ostaneš pridržan v kvazi-čuzi imenovani OI, te pridem obiskat. Pa še koga drugega bom zvlekla zraven. Itak bom potrebovala tvojo pravniško pomoč, če se mi pri morfeju kje zalomi, pa da ga bova skupaj izvlekla iz prisilnega zakona, v katerega ga bom po potrebi zvlekla :mrgreen: Kaj praviš na ta deal? Aja, še to. Ko bo Špela videla vse te sparksastično lepe ljudi okol tebe, se ti bo vrgla v objem, da bi te ubranila pred nami, ki ti bomo visele okoli vratu :lol: Scenarij za film posnet, ti rečem :mrgreen:

 28. canadian komentira:

  Sparkica, problem je v tem, da je ta osebica iz moje preteklosti nenadoma prišla v sedanjost ravno, ko sem zbolel. In takih ni ravno veliko, tako da to res velja le za srne ;)
  Hehe, prav, potem pa pridi. Samo da ne bo vpliv ravno obraten, da bo rekla, proti njim pa nimam šans, zato bo obupala ravno v napačnem trenutku? ;) Nekatere telenovele se razvijejo tudi v to smer ;)

  Uf obiskov bo torej veliko… Tejkla, Gaber, Sparkica… Še kdo? :D Hehe, no ja, sej najprej počakajmo na rezultate :P

 29. morfej komentira:

  kdaj bojo zdej ti rezultati oziroma nagrade? ;)

 30. Vesna komentira:

  better nothingness than loneliness :)

 31. canadian komentira:

  morfej, do ponedeljka je bil rok za odgovor, včeraj je bilo žrebanje, danes bodo objavljeni rezultati ;) Le pozorno spremljaj :D A te zanima, če si zmagal? :D Čutim ščepec tekmovalnosti? :P

  Vesna, ni nujno ;)

 32. Lolek komentira:

  nujno je zbrisati pred kanibalizmom in četudi je nacistični postroj v gosjem redu absolutno neodvisen in vabljivo prijazen, je komanda brez rib že davno padla. seveda je odvisno tudi od vremena, ampak vseeno je dokaj pričakovano, da poleg nekaj banalnih fraz sledi nujnen pobeg pred zastrupitvijo. glede na to, da bo zasedba najbrž malenkostno drugačna in gazda povsem na drugem koncu s precej bolj neobrito betico, je prav komičen izid debate pričakovan. Konec koncev pa vedenje o tem, kaj početi in zakaj ne, ni vprašljivo. Tudi ne, od kod komande in če bi se znali poslušati, bi tudi tale šov le-to že davno poslušal in odšel svojo pot. Povsem naključna je namreč nujnost bremzanja tam, kjer je ostalim vse jasno. Ustavljanje brez razloga pa se vedno izkaže kot povsem pravilna gesta. Glede na to, da sem začela štopat že davnega leta 00, se je do sedaj poleg nekaj zelo drobnih odtenkov izkristaliziral vsaj ta NE, ki že celo leto dela zgago. Ni moj, vem pa od kod in vem, zakaj.

  In če ne pomeni ne, kaj potem še ostane v naši nacistični monarhiji?

 33. sparkica komentira:

  Čakamo, čakamo… čakomo, čakamo… a bo že kaj? :lol:

  Je že kaj?

  Kaj pa zdaj? :mrgreen:

 34. sparkica komentira:

  @lolek: Ha?

 35. Lolek komentira:

  nič nebo

 36. [...] ;) , čeprav je – glej komentar k prejšnji objavi): rezultati nagradne igre. V glavnem, v tej objavi sem postavil izziv bralcu, naj pove, s kakim problemom sem se ukvarjal pred in med pisanjem [...]

 37. verzi komentira:

  Ja dej ,.. bo kej !

Leave a Reply

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !